Bemutatkozunk
Baricz Katalin fotóművész könyve
FOTÓOKTATÁS.hu - FotóOktatás fotóiskola és fotótanfolyamLapkiadónk iskolája, a FotóOktatás fotóiskola szabad fotósuli kezdő és haladó szintű fotográfiai képzést nyújtó fotótanfolyamokat indít évente több alkalommal. Fotótanfolyamainkon rendkívül magas színvonalon tanítjuk a természetfotó, a kortárs fotóművészet, a fényképészet és a digitális képfeldolgozás tippjeit és trükkjeit, az alapoktól egészen a professzionális felhasználásig. Büszkék vagyunk a közel 4000 sikeresen vizsgázott tanítványunkra, melyből elég sokan ezt a szakmát választották hivatásuknak.

Természetfotó Magazin címlap
Végzett hallgatóinkból sokan kiemelkedő eredményeket értek el számos hazai és nemzetközi fotós pályázaton. Többek között a Nikon 24/7, a Canon fotópályázat, CEWE fotópályázat, a MAFOSZ, a National Geographic, az Év természetfotósa, a Pannónia szalon, a FIAP Word Cup, a BBC Wildlife Photographer of the Year, Microsoft, Gyöngyösi DigiRama fesztivál,a Bayer Hungária versenyeken, FIAP és PSA világfotópályázatokon. Sőt, a Port.hu kulturális weboldal színház fotográfusa, a magyar ELLE magazin képszerkesztője, a 4x4 Off Road illetve a Metro újság tipográfusa, a The Explorer munkatársa, a Playboy magazin és a Maxim magazin címlapfotósa, az ORF főfotósa, a Magyar Nemzeti Parkok munkatársai, a fotográfiai szaküzletek eladói, Digitcam, StúdióLine Kft, MediaMarkt, Microsat,Olympus Magyarország, Nikon Magyarország munkatársai is tanítványaink voltak.
Fotótanfolyamainkon kiemelt figyelmet szentelünk a jogi kérdéseknek és szigorúan megtanítjuk hallgatóinknak a tudatos fotográfiai stabil alapjait, haladó művészeti elvárásait, az etikus riporteri és természetfényképezést.


Oktatóink az elmúlt évtizedekben számos nemzetközi és hazai elismerésben részesültek már.

Aktfotográfia
Nemzetközi és magyar fotópályázatokon: Magyar Sajtofótó, World Press Photo, BBC Wildlife Photographer of the Year, International Federation of Wildlife Photography, FIAP Wildlife Word Cup, PSA Toronto, Bristol salon, FIAP, FIAF Italy, az Év természetfotósa, Találkozás a Természettel, FTN, MAFOSZ, Australian Photosalon, FIAP World CUP, Pannónia szalon, GDT Europe Wildlife Photographer of the Year, számos Federation International Art Photographi (FIAP) verseny többszörös arany díjazottjai és fő díjazottjai.

Oktatóinknak több színvonalas publikációja jelent már meg szaksajtóban, ilyenek a • Természetfotó Magazin, MTI, Origo, Népszava, HVG, Népszabadság, Híradó, National Geographic, Fotó video, Fotóművészet, National Geographic Traveler, National Geographic Kids, Nature Photo Magazine, Foto Mozaik, Digitális Fotómagazin, Természetbúvár, Madártávlat vagy a néhai FotoArt, Foto Mozaik,Vadgazda magazin,ZOOM magazin. Divatfotósaink pedig a Playboy magazin címlapját is készítették és még sorolhatnám számos több száz cikk és publikáció itthon és külföldön egyaránt.
Természetfotó Magazin
*