A digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek
A könyvet Imre Tamás lektorálta
A könyvet Imre Tamás lektoráltaAmikor megvásároljuk az első digitális fényképezőgépünket, gyorsan ráébredünk, hogy a géphez mellékelt használati útmutató önmagában nem garancia a szép fotókra.



Félrevezetőek a rajzok, nem elég részletes, túl egyszerű vagy éppen bonyolult a leírás, ráadásul arról egyik kiadvány sem beszél, hogy az adott beállításokat mikor, miért kell végrehajtani, mi fán terem a fotós látásmód és egyáltalán mi a titka a jól sikerült képeknek.

Ezért született meg ez a könyv. Pontosan a fent említett hiányzó szempontokra helyezzük a hangsúlyt; látványos, magyarázó ábrák, színes fotók segítségével mutatjuk be a képszerkesztés, a gépkezelés rejtelmeit, finomságait és a keresőben látható piktogramok mibenlétét. A jó fotóknál persze a témák is lényegesek. Mit keressünk, mit várhatunk egy bizonyos napszakban, különböző fények mellett? Milyen időszakokat kedvel a digitális technika, és melyek a kisebb-nagyobb gépek gyengéi, erősségei? Ezen információk nélkül bizony keveset ér a kezelési útmutató…
Könyvünk anyaga pár hétvége alatt átnézhető, elsajátítható és még különösebb előképzettség sem szükséges hozzá…

De a mélyebb tudás elsajátítása egy fotós tanfolyamon lehetséges igazán.
Egy kis ízelítő a könyvből
Egy kis ízelítő a könyvből
Nikon