Kőműves Kata: Az első... fotókiállítás
Kőműves Kata
Nemzeti TáncszínházbanKőműves Kata: Az első… fotókiállítása, Kerengő Galéria, Budapest, 2011. május 18 – 30.

A kiállítást megnyitotta: Molnár Gyula grafikusművész, egyetemi tanár, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció tanszékének professzora, közreműködött: Gryllus Vilmos

A Kiállító és Gryllus Vilmos
Érzékenység, harmónia, kíváncsiság és vibráló szenvedély.

Talán e négy tulajdonság az, ami Kőműves Katában egyesül az ötödik „őselemmel”: a tökéletességre való elszánt törekvéssel. Ez az az elegy, ami teljessé teszi a munkája gyümölcsét, bármibe fogjon is. És ezek azok a tulajdonságok, amelyek egy nőben felnyitják azt a szemet, amelyen keresztül nemcsak látni, de láttatni is tudják a világot. Észrevetetni velünk, hétköznapi emberekkel a természet, az ember, a mesterséges világ apróbb vagy épp egészen hatalmas szépségeit.

A digitális fotósgeneráció szülötte ő: akkor kezdett komolyan foglalkozni a fényképezéssel, amikor már nem kellett filmekkel, előhívó tankokkal, nagyítókkal és papírokkal bíbelődni. Rengeteg dolgot kell még megmutatnia. S mivel – túl azon, hogy végtelenül szorgalmas – szerencsére széles e Kozmoszban minden érdekli, amiben benne rejlik a szépség, a harmónia, az érzéki szenvedély egy szikrája, az ő szemén, lelkén és optikáján keresztül mi is láthatjuk, milyen gyönyörű is a világ, amiben élünk. (Horváth Árpád)

A közönség
Nikon