Spektrum Televizió minisorozatot készít a Láthatatlan Madárfotósról
Mivel a három ember között régi barátság van, nem volt kétséges, hogy ők készítsék el a Spektrum megbízásából és a Nutshell Productions (Egyesült Királyság) közreműködésével az azóta világhírűvé vált fotósról szóló háromszor 30 perces, nagy felbontású HD sorozatot. A forgatás április végén kezdődött és várhatóan június végéig tart, mivel ekkor van az "akcióidőszak a madárvilágban": a párzási időszak, a fészeképítés, a fiókaetetés és a röptetés – nyilatkozta a comment:comnak Tóth Zsolt Marcell, a sorozat háromszoros Aranyszem-díjas operatőre.

A sorozat - ahogy Máté Bence élete is - egy világvégi tanyán, Pusztaszer mellett 5 kilométerre, a pusztában forog, ahol minden helyszín adott ahhoz, hogy munka közben lehessen megfigyelni a fotóst: van kiserdő, halastó és folyópart. Na meg számtalan, Máté Bence által épített mesterséges fészek, itató és a madarak számára láthatatlan leshely, ahonnan jól meg lehet figyelni alanyait: a szalakótákat, a gyurgyalagokat, a búbos bankákat, a szürke gémeket, vagy a nagy kócsagokat.

A Láthatatlan Madárfotós címmel készülő minisorozat forgatókönyve szerint a film központi figurája Máté Bence lesz, aki a nézőt bevezeti majd abba a világba, hogy hogyan készülnek a képei: hogyan jut ki a tanyájáról a lesekig, hogyan készít itatókat, hogyan csalogatja oda a madarakat, és hány napot ül ott, míg egy-egy díjazott képe elkészül.

Mint megtudtuk, a négyfős stáb 5-6 féle kamerát használ, többek között automata, távolról irányítható kamerákat is, hogy Máté Bencét akció közben tudják bemutatni: a nézők egy képen láthatják majd a madarakat és a detektívüveges leshelyeket, amellyel a fotós forradalmasította a természetfotózást.

A stábnak sikerült megszereznie a legendás Phantom Highspeed kamerát is, ami 1000 képkocka/másodperces felvételi sebességével mozgóképi minőségben idézi majd meg Máté Bence fantasztikus állóképeinek hangulatát.

A Spektrum decemberben mutatja be a sorozatot, nehéz lesz kivárni, úgyhogy addig is mindenki menjen el a Természettudományi Múzeumba, ahol a Wildlife Photographer of the Year képein kívül Máté Bence fotóiból is készült egy kiállítás.

www.filmdzsungel.hu
«12
Nikon