Természetfotó Magazin 2011/2
Természetfotó Magazin 2011/2
Megjelent a 2011. nyári számKedves Olvasó!

2011. nyári számunk megjelenésével a Magazin 2. születésnapját is ünnepeljük. Megint eltelt három hónap, ismét jelentkezünk következő számunkkal. Elérkezett a nyár, a madarak felnevelik fiókáikat, a fák zöld lombkoronát öltenek magukra, a lepkék és rovarok is kikelnek, beindult az élet, az örök körforgás következő fázisa.
Az európaiak többsége júliusban és augusztusban veszi ki éves szabadsága nagy részét. Elő hát a fényképezőgépekkel, fotózzatok kedvetekre, nyújtson ez a tevékenység élményt, kreatív kikapcsolódást!


Természetfotó Magazin 2011/2 címlap

Nyári számunkban a következő témákkal kedveskedünk Olvasóinknak.

A Kalandtúrák rovatban Dél-Franciaország természeti gyöngyszemét, Camargue-ot mutatjuk be önöknek - ahol Európa legnagyobb flamingó populációja található - Imre Anikó és Imre Tamás fotóművész házaspár képeivel illusztrálva. Az Érdekes helyekben megismerhetjük Ciprus fantasztikus helyszíneit és ízelítőt kaphatunk Krivánszky Árpád fotográfus kalandjából.
A Népek, kultúrák rovatunkban ismét kelet felé vettük az irányt. India csodálatos országába utaztunk el, megörökíteni a hinduk legszentebb helyét, Váránaszit a Gangesz partján. Imre Anikó és Tamás mesélik el élményeiket, mutatják be az ősi indiai kultúrát és szokásokat.
Portfoliónkban egy elismert fotográfust mutatunk be önöknek, Vlado Baca-t, aki a kortárs szlovák fotográfia egyik kiemelkedő alakja.
A fotósuli rovatban a vizek fényképezéséhez ad tanácsokat Krivánszky Árpád fotográfus. A Tippek-trükkök rovatunkban Imre Tamás fotóművész a stabilizátorok használatáról írt egy bevezetőt és ad tippeket, hiszen ez ma már elfogadott és hasznos technikai vívmány.
Folytatódik Diaporáma rovatunk, most a Wings Platinum 4 szoftverrel a professzionális diaporáma készítést tárgyaljuk.
Élet a vízfelszín alatt: búvárfotós rovatunkban Németh Szabolcs tengerbiológus és Selmeczi Dániel fotográfus a vízi tehenek fényképezéséről szóló cikkét osztja meg a közönséggel.
A Könyvrovatban a Rainbow Slide kiadó legújabb kötetét mutatjuk be, mely a nyaralóknak és utazóknak nyújt nagy segítséget a sikeres fényképezéshez.
Perhiniák Márton photoshop szakértőnk a képek katalogizálásáról, kulcsszavazásáról ad egy sor jó ötletet egy tutoriál segítségével.
Máté Bence Láthatatlanul c. könyvéből, az Út a fák csúcsáig című fejezetéből olvashatunk és csodálhatjuk meg a természetfotós képeit.

A weboldalunk dinamikus oldallá fejlődött, sokkal frissebben tudunk jelentkezni hírekkel, kiállításokkal és egyéb fontos információkkal. Olvassák rendszeresen! www.termeszetfotomagazin.hu

Jelentkezz a Természetfotó Magazin fotóiskolájába!
Még csak most ismerkedsz a természetfényképezéssel? Várunk szeretettel Kezdő természetfotós tanfolyamunkra.
További info: www.fotooktatas.hu

Várjuk természetfotós klubok és fotósok jelentkezését bemutatkozó anyaggal.


Természefotó Magazin facebook oldal: http://www.facebook.com/termeszetfotomagazin

Fogadják szeretettel immár kilencedik számunkat.

Üdvözlettel: Imre Tamás főszerkesztő

Természetfotó Magazin
www.termeszetfotomagazin.hu
Nikon