Természetfotó Magazin 2011/3
Természetfotó Magazin 2011/3
Megjelent a 2011. téli számKedves Olvasó!

Megjelent a FotóOktatás fotóiskola tanárinak és előadóinak fotómagazinja a Természetfotó Magazin 2011/3. Mostani számunkban sok érdekes, izgalmas írással és fantasztikus felvételekkel szórakoztatjuk Önöket.

Természetfotó Magazin 2011/3 címlap
„Kalandtúránk” a szirti sasok birodalmába repíti az olvasót, ahol a madarakon kívül mást is érdemes fotózni; szerencsés napokon felragyog az égbolton a sarki fény. Norvégia e természeti csodákkal teli vidékére kalauzoljuk el önöket Imre Tamásné Anikó és Imre Tamás fotóin keresztül.

Újdonságként terepen tesztelhettük a Nikon legújabb termékét, a Nikon 1 V1-et. Szekeres János természetfotós próbálta ki éles helyzetekben a fényképezőgépet.

A „Tippek-rükkök” rovatban ismét egy nagyon érdekes és izgalmas fényképezési területet és annak trükkjeit emeltük ki Szabó Béla írásában és felvételein keresztül.

Portfoliónkban Kesjár Andrásnét üdvözölhetjük, aki elsősorban fényeket, cseppeket és hangulatokat örökít meg fényképezőgépével.

A „ fotósuli” sorozatunkban a fekete-fehér fényképezés világából adunk egy kis ízelítőt. „A világ szürke árnyalatokban” címmel Szabó Béla mutatja be a hangulatokat és a mondanivaló fekete-fehér képpé alakítását.

Az „Élet a vízfelszín alatt” rovatunkban Selmeczi Dániel fotográfus a teknősök életének pillanatait fényképezte. Az illusztrációkhoz Németh Szabolcs tengerbiológus írta a szöveget.

„Népek-kultúrák-városok” rovatunkban folytatjuk India bemutatását, A szegénység, özvegység és a mindennapos közvetlen halállal való találkozás az európai kultúrában nevelkedett emberek számára nehezen elfogadható, az ebben is megnyilvánuló nyíltság és közvetlenség azonban egész Indiát áthatja. Aki ott járt, talán úgy érkezik haza Európába, hogy másként látja a világot, amely körülöttünk van. Imre Tamásné Anikó és Imre Tamás fotóin keresztül.

Az Év természetfotósa pályázat és könyvbemutatója elmaradhatatlan része az év végi eseményeknek, ezúton gratulálunk a nyerteseknek!

Az „Érdekes helyek” sorozatunkban Budapest egyik legismertebb, de kevesek által fényképezett természetvédelmi területének, Hűvösvölgynek a szépségét nyújtjuk át Önöknek.

A karácsonyi könyvek közül mindenképpen kiemelném az „Izland - a végletek földje” című fantasztikus albumot, melyben Erlend Haarberg és Haarberg Orsolya fényképei ejtik ámulatba szemlélőjét. Máté Bence a Hidephotography megalakulása történetébe és külföldi leseinek titkaiba kalauzolja el olvasóinkat. Akit érdekelnek Bence írásai, a most megjelent Láthatatlanul című könyvének kicsinyített változatában megismerhetik a híres természetfotós műhelytitkait. Weboldalunk dinamikus oldallá fejlődött, sokkal frissebben tudunk jelentkezni hírekkel, kiállításokkal és egyéb fontos információkkal. Olvassák rendszeresen!

www.termeszetfotomagazin.hu
Nikon