Természetfotó Magazin 2012/3
Természetfotó Magazin 2012/3
Megjelent a 2012. őszi számKedves Olvasó!

A 2012/3. őszi számunkkal jelentkezünk, eltelt a nyár és mi ismét itt vagyunk. Újra elsőként tudunk beszámolni egy kiváló profi fényképezőgép, a Canon-1D X terepi teszteléséről, illetve a víz alatti búvárkodáshoz a Nikon D7000 gépvázat próbáltuk ki.
Ez már a tizenharmadik lapszámunk, az előző számnál elkezdtük fejleszteni a DIMAG -al közösen a digitális Tablet android és iPad verzióinkat; ha minden igaz, még ebben a negyedévben lesz saját iPad applikációnk a Természetfotó Magazinra és a Nature Photo Magazinera is. Ismét jelentkezünk angol nyelven, ugyanis rengeteg levelet kaptunk, hogy a világot érdeklik a kelet-európai fotós helyszínek és a cikkeink, ezért megint megjelenik a Nature Photo Magazine. Jelenlegi online magazinunk természetesen ingyenes marad, csak egy egyszerű regisztrációt kell tennie az olvasónak.

Természetfotó Magazin 2012/3
A letölthető változatunk – melyet a DIMAG rendszerében lehet előfizetni – olyan előnyöket tartalmaz, hogy Önöknek nem kell folyamatos internet-eléréssel rendelkezniük, magukkal vihetik bárhová a Természetfotó Magazin digitális interaktív számait. Sőt, hamarosan visszamenőleg elérhető lesz az összes régi számunk is, több tartalommal és fotóval, illetve számos interaktív lehetőséggel.

Ízelítő a most megjelenő számunkból:

„Kalandtúránk”: A Tara Nemzeti Parkba kalauzolja el önöket Szabó Béla kollégánk.

Terepi tesztelésünkön a Canon-1D X-et köszönthetjük, melyet nagy várakozás előzött meg. A gép kiválóan szerepelt, nem véletlenül gondoljuk úgy, hogy egy igazi gladiátor született.
A „Tippek-trükkök” rovatban az őszi fotózáshoz adnak ötleteket, tippeket a Magazinunk szerkesztői. Krivánszky Árpád és Suhayda László mellett most Szekeres János is ad betekintést – az őszi nagyvad-fényképezésbe.

A fotósuli rovatunkban a Tájfényképezés alapjait és ötleteit osztja meg az olvasókkal Imre Tamás fotográfus, segítséget nyújtva azoknak, akik szeretnek tájfotózni, de ezt eddig nem tudatosan tették.

Portfoliónkban Berta László természet- és portréfotóst üdvözölhetjük. László több nemzetközi fotópályázaton komoly sikereket ért el és nagyon szereti a keleti kultúrát fényképezni.

A „Szép helyek”-ben, most két érdekes helyszínt is bemutatunk, a tájak szerelmeseinek Toscanat, illetve a magyarországi Bodrogzug rejtett titkait osztjuk meg az olvasókkal, mindkét cikket Imre Anikó és Imre Tamás írta és látta el illusztrációkkal.

A „Élet a vízfelszín alatt” rovatunkban most nem a hagyományos búvárfényképezést, hanem egy terepi tesztet olvashatunk Selmeczi Dániel fotográfus tollából. A Nikon D7000 fényképezőgépet vitték víz alá kollégáink.

„Népek-kultúrák-városok”: Pillantás Indiára sorozatunkban most Raxaul volt az úti cél. Ezt a cikket Teravágimov Pál írta, fényképezte és videózta; még több izgalom és kaland kerül az olvasó látóterébe.

Fogadják szeretettel tizenharmadik, jubileumi számunkat - már IPAD , ANDROID verzióban is!

www.termeszetfotomagazin.hu
Teljes cikk a magazinban
Nikon