Természetfotó Magazin 2013/1
Természetfotó Magazin 2013/1
Megjelent a 2013. tavaszi számKedves Olvasó!

A 2013/1. tavaszi számunkkal jelentkezünk: ismét itt vagyunk, újra tavaszodik. Nagyon gyorsan múlik az idő, sok minden történt az elmúlt három hónap alatt és az elmúlt évben. Ezekből az anyagokból válogattunk össze Önöknek egy csokorra valót.

Ez már a tizenötödik lapszámunk, és a negyedik évünk, hogy megjelentünk. Az angolul olvasó ismerőseknek újra küldhetik, hogy elérhetők vagyunk Nature Photo Magazin névvel.

Ízelítő a most megjelenő számunkból:

Természetfotó Magazin 2013/1
Kalandtúránk az USA Új Mexikó államába vezetett. Itt a kanadai darvakkal és a sarki ludakkal találkoztunk. Imre Anikó és Imre Tamás felvételein keresztül ismerhetjük meg ezt a távoli vidéket.
Ismét a tavaszi témák fényképezéséről ír két szakmunkatársunk, Krivánszky Árpád újságíró és Suhayda László természetfotós; sok segítséget és ötletet adnak kezdőknek és haladóknak egyaránt.
Új rovatunkban ezúttal a Full Frames DSLR fényképezőgépeket mutatjuk be a Canon és Nikon palettájából. Az elmúlt egy évben mindkét cégnél három-három fényképezőgépet jelentettek be ebben a szegmensben. Megvizsgáltuk, melyik mit tud, mire való igazán.

A magazin portfoliójába a magyarországi Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének bemutatkozó anyaga és fotói kerülnek bele, természetszeretetre és természetvédelemre inspirálva a képek szemlélőit.

Terepen teszteltük a Canon EX 600 RT vakuit és vezérlő egységét: extra körülmények között harcoltunk esővel, sárral és a fénytelenséggel. Imre Tamás fotóművész képein és írásán keresztül nyerhetünk betekintést a munkafolyamatokba.

„Népek-kultúrák-városok”: sorozatunkat Teravágimov Pál folytatja, ezúttal ugandai cikkét olvashatjuk, melyhez nem csak minőségi fényképeket, de videókat is nézhetnek olvasóink a mind élményteljesebb szórakoztatás érdekében.

„Élet a vízfelszín alatt” rovatunk a kétévente megrendezett Országos Búvárfotós Bajnokságról számol be elsőként a nagyközönségnek. A szakmai zsűriben szerkesztőségünk három tagja is szerepelt: Selmeczi Dániel zsűri elnök, Máté Bence profi természetfotós és Imre Tamás profi természetfotós. A végeredmény magáért beszél.

Szekeres János természetfotós a róka fényképezés rejtelmeibe vonja be olvasóit, immár egy éve folyamatosan fényképezi a kölyökkorból lassan felnőtté cseperedő jószágokat.

Terepen tesztelhettük a Nikon legújabb professzionális objektívjét, az AF-S NIKKOR 70–200 mm f/4G ED VR-t. Elvittük magunkkal a velencei karneválra és ott élesben fogtuk munkára az objektívet. Fogadják szeretettel tizenötödik számunkat - már IPAD, iPhone és ANDROID verzióban is!

www.termeszetfotomagazin.hu
Nikon