Természetfotó Magazin 2014/1
Természetfotó Magazin 2014/1
Megjelent a 2014. tavaszi számKedves Olvasó!

A 2014/1. tavaszi számunkkal jelentkezünk. Végre egy kicsit melegebb lett, érezhetően emelkedik a hőmérséklet, a madarak csicseregnek, a vadvirágok éledeznek. Itt a tavasz, ismét megújul a Természet.

Ízelítő a most megjelenő számunkból:

Természetfotó Magazin 2014/1
Kalandtúránkon folytatjuk Közép-Amerikai utunkat Costa Rica köderdeinek és élővilágának felfedezésével; Imre Anikó és Imre Tamás képein és élménybeszámolóján keresztül fedezhetjük fel e remek világ rejtett kincseit.

Vásárlási tanácsadó rovatunkban az előző számban ismertettük az állványokat, most a fotós állványokhoz használható fejeket elemeztük kicsit bővebben, segítve a leendő vásárlókat döntésük meghozatalában.

fotósuli rovatunkban a madáritatók tavaszi fényképezésének lehetőségeit mutatjuk be. Szekeres János természetfotós technikai segítséget és inspirációt ad képein és írásán keresztül Olvasóinknak.

Terepen tesztelhettük a Nikon legújabb full frames gépét, a Nikon Df masinát. Ebben a tesztben sok meglepetés lesz, hiszen retró kinézete alapján nem gondolnánk, micsoda technikai lehetőségek rejlenek benne, nem beszélve arról a jóleső érzésről - amit nem tud más gépváz adni - mely elfogja a Nikon Df fényképezőgéppel fotózó embert.

Portfolió rovatunkban Német János természetfotóst, újságírót köszönthetjük, csodálatos felvételeivel színesíti magazinunkat.

Tippek-trükkök rovatunkban Krivánszky Árpád és Suhayda László ad ötleteket a tavaszi témák fényképezéséhez, tájak, növények és makró témák megörökítéséhez.

„Népek-kultúrák-városok” sorozatunkban Teravágimov Pál ismét Indiában járt. A hosszú út alatt készült képei és cikke bemutatja nekünk az ott élő emberek sorsát, életét és szokásait.

Szép helyek sorozatunkban olyan helyszíneket írunk le és mutatunk be Önöknek, ahová érdemes elmenni és fényképezni. Krivánszky Árpád a Zsámbék környéki dombok, tájak hangulatát és élővilágát tárja elénk.

Szilágyi László kollégánk új rovatot indít a képfeldolgozás műhelytitkairól. Az Adobe Lightroom 5 szoftvert ismerteti, és azon belül az első részben a képek katalogizálásának funkcióival ismerteti meg Önöket.

Fogadják szeretettel tizennyolcadik számunkat - már iPad, iPhone és Android verzióban is!

www.termeszetfotomagazin.hu
Teljes cikk a magazinban
Nikon