P H O T O V A N C S O - M A R A T O N
Photo Vancso Maraton
2014. április 25. (péntek) 15-22 óra között2014. április 25. (péntek) 15-22 óra között
P H O T O V A N C S O - M A R A T O N
Vancsó Zoltán fotográfus előadássorozata a budapesti EuroCenter Moziban
(1032 Budapest, Bécsi út 154.)

AZ ELSŐ 4K (Ultra HD) SLIDESHOW VETÍTÉSEK MAGYARORSZÁGON!

Részletes program:

15:00 VANCSÓ!LIVE – Főszerepben: A fekete-fehér
„Ha jó fotós akarsz lenni, többet ér egy jógabérlet mint egy drága fényképezőgép.” A kezdeti próbálkozásoktól az érett művekig. Vancsó Zoltán fotográfus élő előadása, több rövid slideshow-val fűszerezve.

"Kiderül, hogy kinek és minek köszönhetően kezdtem el fotózni. Miért választom gyakran a fekete-fehér technikát, és ez miért változik most? Hogyan tudok észrevétlen maradni? Milyen a viszonyom a véletlennel? Mi minden kell ahhoz, hogy végül lenyomjam az exponáló gombot? Miért nem adok címet a képeimnek, és miért nem szeretek róluk mesélni?! Hogyan találkoztam Fidel Castróval? Miért hagynak hidegen a szenzációsan jó fotók? Valóban a pillanat művészete-e a fotó? Egyszóval szinte minden, amit a fotózásról és rólam tudni érdemes." (Vancsó Zoltán)

16:30 VANCSÓ!LIVE 2.0 – A színektől a bemozdulásig
Két fotóalbum, egy világhírű filozófus, egy díjnyertes kortárs író, valamint utazás a világ nagyvárosaitól a magyar erdők misztikus világáig. Vancsó Zoltán fotográfus élő előadása, két 30 perces slideshow-val.

Az esten továbbá fény derül arra is, hogy miért készül egy fotóalbum 20 éven keresztül? Hogyan fér meg egymással és milyen módon kommunikál 88 fekete-fehér és színes képpár? Miért pont a legkevésbé látványos kép kerül a borítóra? Mit keresnek egy filozófus és egy kortárs író/költő gondolatai egy fotóalbumban? Hogyan válik láthatóvá a zen filozófia a fotográfia segítségével?

18:00 ÁLOMVÖLGY – AZ ÜRESSÉG FELFEDEZÉSE
Ahogy az erdőt még sosem láttad! A 2012-ben bemutatott, egész estés, rendhagyó slideshow újravágott, széles vászonra szabott ősbemutatója, mely Magyarországon az első 4K (Ultra HD) slideshow vetítés!

A fotófilm hivatalos weboldala: www.alomvolgy.info

19:30 és 21:00 VANCSÓ-WORLD / THE PETER GABRIEL SLIDE SHOW
Egy rendhagyó fotókiállítás a mozivásznon. A fotográfus tisztelgése a május 6-án Budapesten koncertező zenész előtt. Ha szereted Peter Gabrielt, ettől kész leszel! Népszerű slágerei mellett, kevésbé ismert művei, filmzenéi lesznek kísérői a 20 évnyi fotós életmű keresztmetszetét bemutató vetítésnek.
Video bemutatkozás Vancsó Zoltán fotóművész
12»
Nikon