Természetfotó Magazin 2014/2
Természetfotó Magazin 2014/2
Megjelent a 2014. nyári számKedves Olvasó!

A 2014/2. nyári számunkkal jelentkezünk. Jön a szabadságolások ideje, a fotózó családok többsége erre az időszakra veszi ki szabadságát és indul el a természetbe fényképezni. Éppen ezért igyekeztünk olyan cikkeket írni, amelyek ötleteket adhatnak a természet szépségeinek felfedezésére.

Ízelítő a most megjelenő számunkból:

Természetfotó Magazin 2014/2
Kalandtúránkon a magyarországi Tisza-tó és környékének madárparadicsomába nyújtunk betekintést Imre Tamás gondolataival, Imre Anikó és Tamás fotóival.

Vásárlási tanácsadó rovatunkban - éppen a szabadságolások végett - a fotós hátizsákok kiválasztásához adunk tanácsot, ezzel is segítve a leendő vásárlókat döntésük meghozatalában.

Szép helyek rovatunkban Szekeres János a Körös-Maros Nemzeti Park legféltettebb madarának, a túzoknak a fotózásáról írt egy cikket, mely bemutatja a területet és e nagytestű madár fényképezésének lehetőségeit.

Terepen tesztelhettük a Nikon csúcskategóriás D4s legújabb, full frames gépét. Igazából arra voltunk kíváncsiak, miben más, mint a Nikon D4, valamint arra, hogy az új autofókusz rendszer mennyire pontos. A teszteléshez közel két hétre kaptuk meg a masinát, ez már elegendő volt ahhoz, hogy érdemben kipróbálhassuk.

Portfolió rovatunkban a nyár jegyében Apfel Ágnes természetfotóst köszönthetjük, aki csodálatos lepke- és makró felvételeivel színesíti magazinunkat.

Tippek-trükkök rovatunkban Krivánszky Árpád és Suhayda László ad ötleteket a Tisza-tó és környékének fényképezéséhez, tájak, növények, madarak és makró témák megörökítéséhez.

„Népek-kultúrák-városok” sorozatunkban Imre Tamás Kelet-Afrika legismertebb népéről, a maszájokról írt egy kulturális cikket, melyet saját fotóival illusztrált.

„Élet a vízfelszín alatt” rovatunkban most a kompakt géppel fotózó búvárfotósoknak ad tanácsokat Selmeczi Dániel fotós kollégánk, aki a Panasonic cég megbízásából tesztelt egy ilyen készüléket. Rendkívül izgalmas és egyben nehéz feladat ez egy profi búvárfényképész számára. A végeredmény magáért beszél.

Szilágyi László kollégánk folytatja az Adobe Lightroom képfeldolgozó program bemutatását. A fényképészek egyik legfontosabb eszközét, a vízjelezést mutatja meg Önöknek, melyben már a Photoshop program is szerepet kapott.

Fogadják szeretettel huszadik számunkat - már iPad, iPhone és Android verzióban is!

www.termeszetfotomagazin.hu
Teljes cikk a magazinban
Nikon