Hatalmas sikert értünk el a 31. MAFOSZ Szalonon
Kércz Tibor Jóétvágyat
Iskolánk tanárai és diákjai is szinte taroltak a díjakbólA MAFOSZ Szalonra 58 tagszervezet 1331 alkotást nyújtott be, ezek közül a zsűri döntése alapján 89 alkotás szerepel majd a miskolci kiállításon és a tervezett Fotó-Hungarikum 2014 c. kiadványban.
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének FŐ DÍJÁT, a vándorserlegét és plakettjét klubunk, a Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesülete (Budapest) nyerte el 251 ponttal, nagyon elhúzva a mezőnytől. A szalon szabályzata alapján a kiállításra került képek összpontszáma adja a végeredményt. Így a kiállított képek alapján a Vadvilág fotóklubnak 10 alkotása kerül falra és a Fotó-Hungarikum könyv kiadványba.

A Vadvilág díjnyertes kollekciója

A legeredményesebb egyéni pályázók között tanítványaink és tanáraink is ott vannak. Első lett Kércz Tibor, Természetfotó tanfolyamunk volt tanítványa, Jó étvágyat című alkotásával (31 pont). III. helyezést ért el Kirják József, szintén Természetfotó tanfolyamunk egykori tanítványa 2 + 2 című képével (29 pont). Negyedik helyezésével egy különdíjat érdemelt ki Tél című fotójával Suhayda László, FotóOktatás fotóiskolánk oktatója. A kiállítási képanyagot Apfel Ágnes, Fürst Anikó, Horváth Ádám, Imre Tamásné Anikó, Imre Tamás, Kirják József, Szilveszter Rita és Zoboki-Barát Adrienn alkotásai színesítik. A beküldött kollekciók összesített pontszáma alapján (a legmagasabb pontszámot elért alkotóközösség, függetlenül a kiállított művek számától és azok pontszámától) szintén első a Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesülete. Imre Tamás vezetésével a legeredményesebb fotóklubként értünk a célba. Az 500 pontos összeredményünkhöz alkotásaikkal még hozzájárultak: Bánszki Judit, Jaszenák Zsuzsanna, Kovács Adrienn, Laki Zoltán, Molnár Ákos, Szupkay Ildikó és Tellér Péter.
Ezúton köszönöm tanáraim, tanítványaim kitartását és elhivatottságát a természetfotózás iránt, egyben gratulálok mindenkinek az elért értékes eredményekhez!
Büszkeséggel tölt el, hogy ezt együtt elérhettük és megélhettük.
Imre Tamás
Nikon