Természetfotó Magazin 2014/3
Természetfotó Magazin 2014/2
Megjelent a 2014. őszi számKedves Olvasó!

A 2014/3. őszi számunkkal jelentkezünk. Ismét eljött a természetfotózás egyik legszebb évszaka, az ősz. Hamarosan világszerte színpompába öltöznek a lombhullató fák, bokrok, északon még a tundra is megszínesedik. Hajnalonként párás, ködös időszakok kezdődnek, ennek megörökítése a tájképfényképészek egyik legkedveltebb fotótémája.

Ízelítő a most megjelenő számunkból:

Természetfotó Magazin 2014/3
Kalandtúránkon Norvégia egyik legszebb tájegységére, a Geiranger fjordhoz és a környékén elterülő nemzeti parkokhoz invitáljuk olvasóinkat Imre Anikó és Tamás fotóival.

Tippek-trükkök rovatunkban ismét Krivánszky Árpád és Suhayda László természetfotósok adnak ötleteket „Fotózás őszi fényekben” című cikkükben.

Vásárlási tanácsadó rovatunkban folytatjuk a fotós táskák bemutatását, most a riporter táskákat vettük sorra. Ezen típusok kiválasztásához adunk tanácsot, ezzel is segítve a leendő vásárlókat döntésük meghozatalában.

Portfolió rovatunkban Sőtér Gergő természetfotós mutatkozik be. A régóta fényképező fotográfus elsősorban a nagyvadak fotózásának szentelte életét, ebből kapunk most ízelítőt képein keresztül.

A fotósuli rovatunkban a csillagjárás fotózásához adunk ötleteket, tippeket Imre Tamás képein és gondolatain keresztül.

Terepen tesztelhettük a Nikon legújabb full frames, csúcskategóriás D810 fényképezőgépét. A terepi tesztelésre egy teljes hétre magammal vihettem Törökországba, ahol volt alkalmam mindenféle extrém körülmények között kipróbálni az új masinát.

„Élet a vízfelszín alatt” rovatunkban Selmeczi Dániel fotós kollégánk ad segítséget az útiholmik összeállításához az utazni vágyó búvárfotósoknak. Ez nem is olyan egyszerű feladat, gondoljuk el, mennyi mindent kell vinnünk a repülőgépen.

Szilágyi László kollégánk folytatja az Adobe Lightroom képfeldolgozó program bemutatását. Képeink prezentálása a videók világában címmel segíti a felhasználókat a program szolgáltatásai elsajátításában.

Szép helyek rovatunkban a németországi Bayerische Wald Nemzeti Park bemutató központjába invitáljuk önöket, ahol rendkívül jó lehetőségek nyílnak a kezdő természetfényképészeknek az állatfotózás gyakorlására.

Fogadják szeretettel huszonegyedik számunkat - már iPad, iPhone és Android verzióban is!

www.termeszetfotomagazin.hu
Teljes cikk a magazinban
Nikon